Keräilyuutiset 3/2022

Keräilyuutiset 3/2022

LAPE 2023 postimerkkiluettelo

LAPE 2023 postimerkkiluettelo

Jatkosodan Asevelimerkit

55,00 €
Asevelimerkit ovat sodan käyneiden, siviilielämään jo päässeiden aseveljien yhteisöllisyyttä kuvaavia merkkejä. Jokaisella merkillä on taustansa ja tarinansa. Teos sisältää ennen julkaisematonta tutkimustietoa sekä kuvitusta asevelimerkeistä vuosien 1941-1945 ajalta. Siinä on myös uutta tietoa joukko-osastotunnuksista. Päämajan kielteisestä asenteesta huolimatta se joutui nöyrtymään sotilaiden omien asevelimerkkien vyöryyn. Erilaisia merkkejä tehtiin yli 500 kappaletta. Sotilaiden omien asevelimerkkien tehtailu aloitettiin heti jatkosodan alussa. Malli ja innoitus saatiin vastaavista välirauhan ja talvisodan merkeistä. Erilaiset ryhmät aina komppanioista divisiooniin aloittivat merkkien suunnittelun. Ne toteuttivat niitä melko vaikeissa olosuhteissa ja materiaalipulan vallitessa, mutta myös korkeimpien esimiesten siunauksella. Teos antaa tutkijoille ja keräilijöille aivan uuden mahdollisuuden arvioida omia merkkikokoelmiaan. Uudetkin harrastajat pääsevät mukaan merkkien maailmaan, ja toivottavasti piirongin laatikoista tehdään tärkeitä uusia löytöjä. Erityisinä harvinaisuuksina esitellään muun muassa suurelle yleisölle tuntemattomat haavoittumismerkki, sodan 1941-1942 muistomitali sekä etulinjan sotilaan merkki, jotka jäivät toteutumatta. Matti Allonen on eläkkeellä oleva DI ja liikennelentäjä, Jari Nykänen tietoturvatehtävissä toimiva DI ja Joel Sjögren VTK. He ovat kaikki kokeneita aihepiirin harrastajia. Alloselta ja Nykäseltä on aiemmin ilmestynyt kirja talvisodan asevelimerkeistä.
Saatavuus: Loppuunmyyty
SKU
50020

Asevelimerkit ovat sodan käyneiden, siviilielämään jo päässeiden aseveljien yhteisöllisyyttä kuvaavia merkkejä. Jokaisella merkillä on taustansa ja tarinansa. Teos sisältää ennen julkaisematonta tutkimustietoa sekä kuvitusta asevelimerkeistä vuosien 1941-1945 ajalta. Siinä on myös uutta tietoa joukko-osastotunnuksista.

Päämajan kielteisestä asenteesta huolimatta se joutui nöyrtymään sotilaiden omien asevelimerkkien vyöryyn. Erilaisia merkkejä tehtiin yli 500 kappaletta.

Sotilaiden omien asevelimerkkien tehtailu aloitettiin heti jatkosodan alussa. Malli ja innoitus saatiin vastaavista välirauhan ja talvisodan merkeistä. Erilaiset ryhmät aina komppanioista divisiooniin aloittivat merkkien suunnittelun. Ne toteuttivat niitä melko vaikeissa olosuhteissa ja materiaalipulan vallitessa, mutta myös korkeimpien esimiesten siunauksella.

Teos antaa tutkijoille ja keräilijöille aivan uuden mahdollisuuden arvioida omia merkkikokoelmiaan. Uudetkin harrastajat pääsevät mukaan merkkien maailmaan, ja toivottavasti piirongin laatikoista tehdään tärkeitä uusia löytöjä.

Erityisinä harvinaisuuksina esitellään muun muassa suurelle yleisölle tuntemattomat haavoittumismerkki, sodan 1941-1942 muistomitali sekä etulinjan sotilaan merkki, jotka jäivät toteutumatta.

Matti Allonen on eläkkeellä oleva DI ja liikennelentäjä, Jari Nykänen tietoturvatehtävissä toimiva DI ja Joel Sjögren VTK. He ovat kaikki kokeneita aihepiirin harrastajia. Alloselta ja Nykäseltä on aiemmin ilmestynyt kirja talvisodan asevelimerkeistä.