29.11.2020 00:09:34

SUOMEN FILATELIAPALVELU OY - OY HELLMAN-HUUTOKAUPAT
Suomen suurimmat postimerkkihuutokaupat

Etusivulle | Kohteet | Rekisteröidy | Kirjaudu | Ohje | Netshop | Naantali | Yhteystiedot | Kalenteri | Myy
TOP 30 huutoa | TOP 20 arvokkainta | Tulokset


Huutokaupan ohjeet ja säännöt

Tervetuloa Suomen Filateliapalvelu Oy:n huutokauppasivustoille.

Huutokaupan säännöt

Seuraavassa tutustumme huutokauppasysteemiin vaihe vaiheelta.

1. Rekisteröidy käyttäjäksi

Vaikka olisitkin tarjonnut huutokaupoistamme aiemmin ja kuulut asiakasryhmiimme, sinun täytyy silti rekisteröityä huutokaupan käyttäjäksi. Tämä ei vaikuta esim. asiakasnumeroosi millään lailla, vaan periaatteessa rekisteröitymisellä luot itsellesi omat sivustot, joiden kautta pystyt seuraamaan huutokaupan kulkua huutamiesi kohteiden osalta. Omista sivuista kerrotaan lisää myöhemmin tässä oppaassa.


Rekisteröityminen tapahtuu painamalla rekisteröidy -nappia. Eteesi aukeaa kaavake, joka sinun tulee täyttää mahdollisimman tarkasti. Kaikki syöttämäsi tiedot pysyvät muilta salassa ja ovat vain meidän käytössämme. Kiinnitä huomiota maksutapoihin!

Maksutavat:

Jokaiseen tilaukseen lisätään posti- ja toimituskulut.
Toimituskulu Suomessa 3 euroa.
Postikulut lähetyksen painon ja tilavuuden mukaan joko postitse tai kuriiripalvelulla.

Etukäteismaksu tilille, esimerkiksi uusille asiakkaille, on vaihtoehto postiennakolle ja silloin säästää postiennakkomaksun, joka on tällä hetkellä 4,10 €. Tämä on hyvä vaihtoehto myös ulkomaalaisille asiakkaille.

Etukäteismaksu tilille tapahtuu siten, että lähetämme ensin laskun, ja kun se on maksettu, lähetämme kohteet.

Nouto liikkeestä - Mikäli asut lähistöllä tai olet sopivasti käymässä Naantalissa huutokaupan päättymisen aikoihin, voit myös noutaa kohteet paikan päältä. Tällöin säästät koko postimaksun hinnan. Uusille asiakkaille tämä on myös mahdollinen, silloin kohteet pitää maksaa liikkeessä.

Lasku on yleisin toimitusmuoto. Kaikille asiakkaillemme (uusia lukuun ottamatta) lähetämme oletuksena kaikki lähetykset tilisiirron kera. Eli saat kohteet ja laskun samassa paketissa/kirjeessä. Maksuaika laskuissa on 14 vuorokautta. Saat kohteet laskulla, vaikka et muistaisikaan asiakasnumeroasi, se on meillä täällä tallessa.

Huomaa, että voit koska tahansa muuttaa tietoja, jotka olet tähän kaavakkeeseen kirjannut. Muokkaus tapahtuu omien sivujen kautta. Sinun ei tarvitse ilmoittaa esimerkiksi uutta osoitettasi meille, riittää kun muutat sen omille sivuillesi. Saamme tästä automaattisesti tiedon.

Kun olet täyttänyt kaikki kentät ja valinnut sopivimman maksutavan, paina OK-painiketta. Voit kirjautua sisään, kun olet saanut vahvistuksen rekisteröinnistä sähköpostiisi. Syötät vain uusiin ruutuihin sähköpostiosoitteesi sekä salasanan, jonka annoit rekisteröinnin yhteydessä. Jatkossa, kun tulet huutokauppasivuillemme, syötät vain nämä kaksi tietoa ja olet valmis tarjoamaan.

2. Kohteiden selailu

Paina Kohteet-painiketta. Täällä pystyt selaamaan huutokaupassa olevia kohteita. Sivun vasemmasta reunasta pystyt valitsemaan alueen, jonka kohteita haluat selata (esim. Aunus). Eteesi aukeaa lista kaikista huutokaupassa olevista Aunuksen merkeistä, kokoelmista sekä eristä. Kun kiinnostava kohde löytyy, paina kyseisen kohteen kuvan päällä tai huuda-painiketta. Kohteesta aukeaa kohderuutu, josta näet tarkempaa tietoa kohteesta sekä isomman kuvan. Joidenkin kuvien alla on painike, josta saat vielä suuremman kuvan.

Kohteiden selailu onnistuu nyt myös erillisen hakutoiminnon kautta. Voit hakea kohteita luettelonumerolla mikäli tiedossasi on kohdenumero, jonka haluaa nähdä. Haku onnistuu myös hakusanan avulla, jolloin saat listan kaikista kohteista, joiden tietoihin sisältyy hakusana. Esimerkiksi jos haluaa suorittaa haun sanalla Tampere, etsii hakukone kaikki kohteet jotka sisältävät sanan Tampere. Haku ei kuitenkaan löydä esimerkiksi kohteita, joiden kuvauksessa lukee Tampereella. Tällöin tulee hakukenttään kirjoittaa Tampere* jolloin hakutuloksena saat kaikki kohteet, joiden kuvauksessa on Tampere alkuisia sanoja. On hyvä muistaa, että annetun hakusanan tulee olla vähintään neljä merkkiä pitkä.


Kohderuudussa näet myös 2. korkeimman tarjouksen. Mikäli 2.korkein tarjous on 0.00 EUR, on kohteesta joko vain yksi tarjous tai siitä ei ole vielä tarjottu. Mikäli 2.korkein tarjous on esim. 150 EUR, on joku tarjonnut kohteesta enemmän kuin 150 euroa. Korkeinta tarjousta sivuilta ei näe. Jos nyt teet esimerkiksi 170 euron tarjouksen, voit tarkistaa oletko korkein tarjoaja joko omilta sivuilta, tai sitten menemällä takaisin kyseisen kohteen kohderuutuun. Jos 2.korkein tarjous on nyt 170 euroa, ei tarjouksesi riittänyt vaan joku on tarjonnut vielä enemmän. Sinun täytyy nyt tehdä kohteesta uusi tarjous, mikäli haluat kilpailla siitä vielä. Jos 2. korkein tarjous on esimerkiksi 160 euroa, on sinun 170 euron tarjous korkein, eli kohde on tällä hetkellä tulossa sinulle.

3. Kohteista huutaminen

Kirjoita tarjoa-ruutuun se hinta, mitä haluat kohteesta tarjota ja paina lähetä huuto-painiketta. Tarjousten korotusväli on 50 senttiä. Tarjous lähtee saman tien matkaan, joten voit siirtyä tekemään seuraavaa huutoa. Pystyt korottamaan tarjoustasi ollessasi korkein tarjoa kohteessa, niin ettei kohteen 2. korkein tarjous muutu.

4. Omat sivut


Kun olet kirjautunut sivuillemme, saat käyttöösi omat sivut, josta voit kätevästi seurata huutojesi kulkua. Näet suoraan sieltä, missä kohteissa olet korkein tarjoaja, ja missä kohteissa tarjouksesi ei ole riittänyt.


Jos omilla sivuillasi on kohteita, joihin tarjouksesi ei riittänyt, voit halutessasi kätevästi korottaa tarjousta painamalla "korota tarjousta"- linkkiä, josta pääset takaisin kohderuutuun ja voit tehdä paremman tarjouksen kohteesta. Voit nyt tulla omille sivuillesi tarkistamaan riittikö tarjous nyt.

Sinulla on oletuksena palvelu päällä, joka lähettää sähköpostiviestin aina jos tarjouksesi kohteesta on ylitetty. Palvelu lähettää sähköpostiviestin, joka sisältää kohdenumeron ja kohteesta huutamasi summan. Näin saat heti tiedon siitä jos tarjouksesi on ylitetty. Palvelu on toiminnassa siihen asti kunnes kohteen tarjousaikaa on jäljellä alle puoli tuntia. Tällöin palvelu kytkeytyy automaattisesti pois päältä kyseisen huutokaupan osalta, eikä sähköpostiviestejä enää lähetetä. Halutessasi voit kytkeä palvelun kokonaan pois päältä omat sivut osiosta.

Tarjouksen voi myös faksata, soittaa puhelimella, lähettää sähköpostilla tai kirjeitse.

5. Huutokaupan päättyminen ja viime hetken tarjoukset (Vain online-huutokaupoissa)

Huutokauppa päättyy silloin, kun se on ilmoitettu päättyväksi. Poikkeuksena ovat ns. viime hetken tarjoukset. Viime hetken tarjoukset -toiminto ei koske julkista huutokauppaa. Mikäli kohteesta ei ole tullut tarjouksia viimeiseen 5 minuuttiin, kohde sulkeutuu silloin kun huutokauppa päättyy. Kaikki kohteet, joihin on tullut tarjous viimeisen 5 minuutin aikana, ovat vielä avoimina, vaikka huutokauppa joidenkin kohteiden osalta on päättynyt.

Kohteiden lisäaikajärjestelmä toimii siten, että ensin kohteen aukioloaikaan lisätään 5 minuuttia. Tämä tapahtuu, mikäli viimeisen 5 varsinaisen minuutin aikana tulee kohteeseen vielä uusi tarjous. Mikäli kilpailu kohteesta jatkuu edelleen ja tarjouksia tulee lisää näiden 5 lisäminuutin aikana, jatketaan kohteen aukioloa seuraavaksi vielä 4 lisäminuutilla. Jos kilpailu jatkuu edelleen ja kohteeseen tulee vielä uusia tarjouksia näiden 4 uuden lisäminuutinaikana, tulee kohteeseen edelleen lisäaikaa, nyt 3 minuuttia. Näin jatketaan eteenpäin minuutti kerrallaan kunnes kohteeseen tulee enää 1 minuutti lisää huutoaikaa. Tällöin kohteeseen lisätään aikaa aina 1 minuutti kerrallaan, niin kauan kuin edellisen minuutin aikana on tullut uusia tarjouksia. Mikäli lisätyn lisäajan aikana kohteeseen ei tule enää uusia huutoja, siihen ei enää lisätä aikaa ja se sulkeutuu.

Kun huutokauppa sulkeutuu, etusivulle tulee siitä ilmoitus ja listaus vielä niistä kohteista, joista voi kilpailla (avoimet kohteet). Näistä kohteista voit tarjota vielä niin kauan kun ne ovat avoinna. Kun kaikki kohteet on suljettu on huutokauppa päättynyt ja näet omilta sivuiltasi kohteet, jotka olet voittanut.

Esimerkki: Huutokauppa päättyy klo 12:00 ja teet tarjouksesi 11.52.Tarjoukset kirjautuvat systeemiin ja voit omilta sivuilta seurata tilanteen kehittymistä. Muista, että sivut eivät päivity itsellään, vaan sinun täytyy päivittää ne itse joko menemällä hetkeksi johonkin toiselle sivulle tai painamalla F5-funktionäppäintä. Klo 11.58 joku tekee vielä tarjouksen kohteesta, jossa sinulla oli korkein tarjous. Viime hetken säännöllä tämän kohteen tarjousaika ei päätykään tasan klo 12.00, vaan se jatkuu klo 12.05 asti. Jos sinä tai joku muu tarjoaa tästä kohteesta esimerkiksi klo 12.03 korkeimman tarjouksen, tarjousaika pitenee nyt 4 minuutilla, eli tarjousaika päättyisi nyt 12.09. Tätä jatkuu niin kauan kunnes kohde on ilman uutta tarjousta 5 minuuttia ja sitten se sulkeutuu. Mikäli näiden seuraavan 4 minuutin aikana kohteeseen tulee uusia tarjouksia, pitenee kohteen tarjousaika 3 minuutilla, eli tarjousaika päättyisi tässä esimerkissä 12.12. Tarjousajanlisäys pienenee aina minuutilla edellisestä kunnes on saavutettu tilanne, että kohteen jatkettu tarjousaika on 1 lisäminuutti. Tällöin mahdollinen lisäaika ei enää pienene, vaan aikaan lisätään aina 1 minuutti, kun edellisen minuutin aikana kohteesta on tarjottu uudestaan. Tätä jatketaan niin kauan kuin kohteeseen tulee tarjouksia, jonka jälkeen kohde sulkeutuu.

Kun huutokauppa on päättynyt ja viime hetken tarjoukset ovat vielä avoinna,tulee etusivulle myös jäännösluettelo. Tähän on listattu kaikki myymättä jääneet kohteet, joita voit huutaa pohjahinnalla (+huutoraha ja kulut, kts.huutokaupan säännöt).

Kun viime hetken tarjouksetkin on saatu päätökseen, löydät etusivulta myös tulosluettelon.

Suomen Filateliapalvelu Oy. Noutokatu 3, 21100 Naantali.
Puh. (02) 254 7200, myynti@filateliapalvelu.com

Keräilyuutiset - Keräilyn ykköslehti
Haluatko myydä kohteita?

0.1116020679473970